Friday, 19 February 2021 12:45

Usavršite svoj namaz i vaš život će biti savršen

Za one koji žele drastično popraviti svoj život, popravak počinje fokusiranjem i usavršavanjem namaza. Onda kada namaz vratite kao prioritet- prije škole, posla, zabave, druženja, kupovine, TV-a, igri s loptom, tek onda možete drastično popraviti svoj život. Ironija ove istine je da je veliki broj ljudi zavaran mišlju da je potrebno prvo da poprave svoj život prije nego što počnu klanjati.
Ovo mišljenje je opasna šejtanova varka, koji zna da je sam namaz snaga i smjernica koja je potrebna da bi se poboljšao život. To je kao kada vozač, čije automobil je ostao bez benzina, insistira na tome da završi putovanje prije nego što napuni rezervoar. Ta osoba neće stići nigdje. Na isti način, takve osobe završe na istom mjestu godinama: ne klanjaju i ne mijenjaju svoje živote.
 
Šejtan ih je izazvao, i pobijedio.
Pri tome, mi smo mu dozvolili da ukrade od nas ono što je neprocjenjivo. Naši domovi i automobili su nam toliko dragocjeni, da nikada ne bismo ni pomislili da ih ostavimo nezaštićene. Tako da dajemo na hiljade dolara na sigurnosne sisteme kako bismo ih zaštitili. A ipak, naša srca ostaju nezaštićena, da budu ukradena od najgorih lopova, lopova koji je obećao samom Allahu da će biti naš nemilosrdni neprijatelj do kraja svijeta. Lopova koji jednostavno neće ukrasti neki izvajani metal sa znakom Mercedesa na njemu. Lopova koji krade našu vječnu dušu i neprolaznu kartu za Džennet.
Izvor:https://islampress.net/25521/usavrsite-svoj-namaz-i-vas-zivot-ce-biti-savrsen/
Rate this item
(1 Vote)
Read 45 times

Magazin Ašk