Kuhinja (73)

subota, 08 Decembar 2018 22:12

Japanski palačinci

Japanska kuhinja se smatra najzdravijom kuhinjom svijeta. Iznenadite sebe i svoje najdraže, novom harmonijom ukusa, japanskim palačincima.
nedjelja, 18 Novembar 2018 22:53

Japanska kuhinja

Japanska kuhinja se smatra najzdravijom kuhinjom svijeta. U prilog tome govori i dugovječnost stanovnika ove Zemlje izlazećeg sunca. Muškarci u Japanu prosječno žive 79 godina, a žene 86, te se stoga smatraju najdugovječnijom nacijom na svijetu. Japanska jela su niskokalorična, bogata željezom i proteinima, a siromašna mastima. U poređenju s…
srijeda, 31 Oktobar 2018 11:24

Sočni slatki krompir -Pilus

Ovom prilikom donosimo vam jedan od recepata indonezijske kuhinje s kojim će, nadamo se, i vaša trpeza postati bogatija i ljepša.
ponedjeljak, 22 Oktobar 2018 22:19

Indonezijska kuhinja

Indonezija je zemlja čiji se teritorij prostire na približno 18.000 ostrva smještenih u najvećem svjetskom arhipelagu. Na 6.000 naseljenih ostrva živi mnoštvo različitih etničkih grupa čiji su se kulturni identiteti razvijali vijekovima, te bili pod utjecajem indijske, arapske, kineske i evropske kulture. Sve je to nesumnjivo utjecalo i na bogatstvo…
srijeda, 23 Maj 2018 12:47

Ćufte u pikantnom sosu

Za današnji iftarski meni predlažemo vam ćufte u pikantom sosu. Za ovo slasno jelo potrebni su vam sljedeći sastojci: 500 g mljevenog mesa 50 g luka/praziluka 1 jaje 100 g starog hljeba malo kisele vode biber so peršun malo ulja
Sa hladnim danima stižu grip i prehlada. Klasični simptomi prehlade su začepljen nos, kašljanje, bol u grlu i mišićima i svi ovi simptomi su prisutni i kod gripa ali jačeg inteziteta. Vrijeme trajanja prehlade je oko nedjelju dana, dok grip može potrajati i dvije do tri nedjelje. Prehladu i grip…
Ljeti su povećani izgledi za vrlo brzo kvarenje hrane zbog visokih temperatura i vlažnosti vazduha. Ukoliko primjereno kupujemo i čuvamo na pravilan način hranu činimo trajnijom, izbjegavamo opasnost intoksikacija i štedimo novac. Višak namirnica možemo odložiti u frižider, zamrznuti, ukiseliti i vakumirati. 
nedjelja, 11 Juni 2017 22:09

Klepe

Potrebni sastojci: - 50 dkg brašna - 2 jaja - mlijeko - 1 dkg masla
nedjelja, 26 Mart 2017 19:16

Lagana hrana je ključ proljetne kuhinje

Tokom zime, tijelo se napaja iz rezervi hranjivih materija prikupljenih tokom ljeta i jeseni. Početkom proljeća, te su rezerve gotovo istrošene, što je jedan od uzroka proljetne iscrpljenosti. 
petak, 10 Februar 2017 14:39

Makrobiotička ishrana u zimskom periodu

Makrobiotika je riječ grčkih korijena i u prijevodu znači dug život. Makrobiotika kao način života zastupa jednostavnost, povezanost s prirodom te sklad tijela, duha i psihe. Makrobiotička prehrana temelji se na unosu cjelovitih žitarica i povrća. To je ishrana s niskim udjelom masnoće, odnosno s visokim udjelima vlakana i ugljikohidrata.
Stranica 1 od 8

Magazin Ašk