Informoterapija – medicina budućnosti?
Informoterapija – medicina budućnosti?

Informoterapija – medicina budućnosti?


Informoterapija je grana medicine koja proučava utjecaj informacije na fiziološke, biokemijske i patološke procese u ljudskom organizmu. Istražuje dobivanje, kodiranje, čuvanje i korištenje tih informacija te razrađuje metode prevencije, dijagnostike i liječenja upotrebom informacija.

Još 1989. godine ukrajinski znanstvenik Zenovij Dmitrović Skripnjuk prvi je u svijetu definirao osnovne postavke informoterapije. Naime, on je smatrao da sve bolesti u organizmu nastaju kada se prekine komunikacija između naših stanica. Vjerovao je da uz druge metode liječenja, važan faktor izlječenja može biti i informacija. Dokazao je međustaničnu komunikaciju signalima koji predstavljaju stanične jezike.

Informacija utječe na naše stanice
Istraživanja utjecaja toksičnih materijala, energije fizičkih faktora i informativnih signala na stanice, koja je proveo Z. Skripnjuk na Nacionalnom sveučilištu T.G. Ševčenko, pokazala su da informativni signali mogu izazvati poremećaj (bolest) stanice.

I suprotno, utvrđeno je da zdravlje stanice se može obnoviti uz pomoć informativnih priopćenja. Stanice tijela emitiraju valove određene frekvencije koje oko njega stvaraju elektromagnetski spektar frekvencija, “informacijski pokrivač”, odgovoran za zdravo funkcioniranje tijela. Svako tkivo ima individualnu frekvenciju.

Bilo koji uzroci: bakterije, virusi, lijekovi, kemijski dodaci hrani, pesticidi, pa čak i hrana koja nije u skladu s antigenom krvne grupe može poremetiti zdravu frekvenciju stanica. To dovodi do informacijskog poremećaja u međustaničnoj komunikaciji. Rezultat ovoga je poremećaj biokemijskih procesa što rezultira metaboličkim poremećajima u tkivu i nastankom bolesti. Ukratko, poremećaji u elektromagnetnom frekventno-informacijskom spektru u stanicama dovode do pojave bolesti u organizmu.

Naš organizam može primati informacije ne samo preko osjetila nego i izvan njih. Naprimjer, pri djelovanju elektromagnetskog zračenja, infracrvenog zračenja ili radijacije, informacija se ne dobiva preko osjetila ali ipak može izazvati poremećaj ili bolest stanice.

Informoterapija nudi rješenje
Informoterapija koristi  mikrogenerator u koji su pohranjene informacije o biološkoj frekvenciji zdravih stanica. Generator “podsjeća” stanice da ponovo uspostave svoj normalan rad.

Informacije, odnosno ljekovita informativna priopćenja, u organizmu se mogu prenositi jednim od jezika koji stanice našeg organizma shvaćaju (jezik molekula DNK, RNA, bjelančevina i td). Oni transformiraju dobivenu informaciju u energetsku informaciju koja je važna za stanice organizma.

Informoterapija se koristi već mnogo godina i pokazala je svoju učinkovitost u svim područjima medicinske prakse. Aktivno se uvodi u sustav zdravstvene zaštite u brojnim zemljama, pa tako postoje centri za informoterapiju u Ukrajini, gdje je ova metoda i nastala, ali i u Rusiji, Bjelorusiji, Poljskoj, Njemačkoj, Srbiji, Makedoniji, Rumunjskoj, SAD-u i Izraelu.

Prednosti informoterapije
Informoterapija ima brojne prednosti nad drugim metodama liječenja:

 • značajno skraćuje rok liječenja
 • ne uzrokuje alergije
 • neinvazivna je i bezbolna
 • nema negativnih nuspojava
 • povećava djelovanje većine ljekovitih tvari
 • ne izaziva ovisnost
 • nema negativnog utjecaja na druge organe, tkiva i sustave

Iz informoterapije se rodila i informodijagnostika, koja se bavi razradom novih informacijskih metoda dijagnostike.

Uspješna kod mnogih bolesti
Metode informoterapije su uspješne kod liječenja mnogih bolesti jer je riječ o uspostavljanju sposobnosti raznih organa da normalno razmjenjuju informacije na staničnom nivou. Informoterapija obnavlja regulacijske sustave organizma i tako ga vraća u normalno fiziološko stanje.

Informoterapija uspješno liječi:

 • alergiju
 • bronhijalnu astmu i kronični bronhitis
 • kronični rinitis i sinusitis
 • glavobolje i migrene
 • kardiovaskularna oboljenja
 • depresiju
 • sindrom kroničnog umora
 • hipo i hipertireozu
 • poremećaj menstrualnog ciklusa
 • ekcem, psorijazu i neurodermitis
 • oboljenja probavnog sustava
 • bolesti žučnih putova
 • upale mokraćnog sustava
 • žensku i mušku neplodnost

Informodijagnostika određuje liječenje
Informoterapija se provodi nakon provedene informodijagnostike pomoću mikroprocesora koji predstavljaju izvor informacija, na temelju čega se određuje stupanj korekcije i način djelovanja na pojedine energetske kanale i točke.

Naime, počevši već od ranog stadija bolesti, stanice daju signal susjednim stanicama živčanog, endokrinog, imunološkog i drugih sustava o svom oštećenju. Te signale zatim proučava informodijagnostika.

Uz pomoć mikroprocesora direktno se djeluje na oštećenu stanicu kako bi obnovila funkciju ionskih kanala i receptora, regulirala razmjenu informacija i ponovno uspostavila odvijanje metaboličkih procesa u organizmu.

Nakon informodijagnostike utvrđuje se koju vrstu terapije primijeniti, odnosno na koji način poslati informaciju u organizam. U svrhu liječenja informoterapijom primjenjuje se sustav s elektroakupunkturnom dijagnostikom po metodi dr. R. Volla.

Jedan ciklus liječenja obično traje 21-24 dana, a poboljšanje se kod kroničnih oboljenja primjećuje već nakon 14 dana terapije. Potpuni oporavak nastupa nakon tri do četiri ciklusa informoterapije, ovisno o tome koliko je kronično oboljenje. Terapiju mogu primiti svi, bez obzira na dob, i potpuno je bezbolna. 

Više o informoterapiji možete saznati na stranicama centra za informoterapiju DiaCor.

 

 

www.alternativa-za-vas.com