Prirodni lijekovi protiv bradavica
Prirodni lijekovi protiv bradavica

Prirodni lijekovi protiv bradavica


Ukoliko bradavice stvaraju problem vama ili vašim bližnjima preporučujemo vam par oprobanih prirodnih lijekova.

Maslačak

Uberite maslačak i mliječnom tekućinom sa stabljike namažite bradavicu. Ponavljajte svaki dan do povlačenja bradavice. Biljni sok maslačka ima blago nadražujuće djelovanje pa potiče odbrambeni sistem na borbu protiv bradavice.

Čuvarkuća

Uberite list čuvarkuće i iscijedite sok iz lista na bradavicu. Postupak ponavljajte do povlačenja bradavice. Ljekovitost čuvarkuće je opšte poznata tako da zasigurno nećete ostati razočarani rezultatima.

Bosiljak

Zgnječite svježe ubran list bosiljka i pričvrstite ga vodootpornim flasterom na bradavicu. Lišće bosiljka sadrži tvari koje uništavaju viruse. Postupak ponavljajte svaki dan tokom jedne sedmice.

Breza

Ogulite komadić kore breze, namočite ga u vodi i flasterom zalijepite na bradavicu tako da unutrašnja strana kore dodiruje kožu. Kora breze sadrži salicilat koji se također nalazi i u mnogim industrijskim proizvodima protiv bradavica.

Liječenje vodom

Bradavice na tabanima su osjetljive na toplinu i mogu nestati u par sedmica ako noge svaki dan namačete u vrućoj vodi oko 15 minuta. Ova metoda, danas zaboravljena, opisana je u znanstvenoj literaturi iz 1960-ih godina. Oprobajte je, štetiti ne može.