Potrebni sastojci:
500 g tankih kora za pitu,
1/2 svježeg kvasca,
2 dl mlijeka,
6 kašika brašna,
100 g margarina,
500 g mljevenog mesa,
400 g mladog sira,
2 jaja,
ulje,
susam,
1/2 kašičice soli i
mješavina začina.
Priprema:
U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mlijeko, kvasac, brašno, so i margarin pa dobro izmiješati i ostaviti da miruje 15 min.
Na malo ulja propržiti mljeveno meso i začiniti po ukusu. Zatim sjediniti mljeveno meso, mladi sir, jaja i začine po ukusu.
Uzeti četiri kore za pitu, pa prve tri premazati filom sa kvascom, a na četvrtu rasporediti malo nadjeva od mljevenog mesa i urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još dva rolata.
Rolate isjeći na komade. Pleh obložiti papirom za pečenje pa u njega rasporediti isječene komade. Odozgo ih premazati sa malo preostale smjese od kvasca i posuti susamom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 °C dok ne porumene.