Novo cjepivo protiv hripavca – opasno za zdravlje!
Novo cjepivo protiv hripavca – opasno za zdravlje!

Novo cjepivo protiv hripavca – opasno za zdravlje!


Novo cjepivo protiv hripavca može izazvati oštećenja mozga i smrt 

Država Missouri je u srpnju ove godine počela nuditi besplatna cjepiva u cilju prevencije različitih oboljenja, između ostalog i hripavca.

Prema riječima dužnosnika, Tdap cjepivo koje je navodno prevencija protiv tetanusa, difterije i  hripavca, bilo je neophodno zbog «povećanja pojave hripavca koje je zabilježeno zbog prestanka djelovanja cjepiva primljenog ranije u životu.”

Pozivajući se na članak objavljen u St. Louis Post Dispatch, Michelle Goldstein kaže da se u SAD-u u 2012. godini pojavilo otprilike 41.000 slučajeva hripavca.
U usporedbi s prošlom godinom, kada je evidentirano manje od 19.000 slučajeva, to je veliki rast – što i uzrokovalo potražnju za novim cjepivom.

“Vijesti su naglasile da je hripavac vrlo opasan i da može dovesti do povraćanja i smrti, posebno kod djece.

Izvještaji tvrde da je i difterija vrlo zarazna bakterijska bolest te može također dovesti do smrti” – piše Goldstein, dodavši da tetanus može uzrokovati teške grčeve mišića.

Nešto su “zaboravili” objaviti u medijima

Ono što su mediji propustili objaviti, svakako je činjenica da postoji veliki broj ozbiljnih zdravstvenih nuspojava povezanih uz Tdap cjepivo.
Rizik koji hripavac, difterija i tetanus predstavljaju za zdravlje, niski su u usporedbi s mogućim ozbiljnijim nuspojavama spomenutog cjepiva.

Michelle Goldstein piše:
” Sveobuhvatno izvješće dato od strane  National Vaccine Information Center (NVIC) dokumentira česte nuspojave povezane sa Tdap cjepivom.

Tdap and Dtap cjepiva trenutno se koriste u SAD, zamijenivši DTP cjepiva iz 1996 ali sva tri spomenuta cjepiva sadrže opasne toksine s nepouzdanim dodacima. Nuspojave Tdap cjepiva uključuju encefalitis (upalu mozga), oštećenje mozga i smrt.”

Nadalje, stručnjaci naglašavaju da sama činjenica da se hripavac pojavljuje i kod cijepljenih osoba dokazuje da cjepiva nisu pouzdana u prevenciji oboljenja.  

Uspješna terapija prirodnim lijekovima

Hripavac se može uspješno tretirati uz pomoć vitamina C – terapijom koju je razvila Dr. Suzanne Humphries.
Za razliku od prirodnih lijekova, tretmani antibioticima rutinski korišteni u medicini, nikada nisu pokazali pozitivan učinak na tijek liječenja ove bolesti.

No čak i kod standardnog medicinskog liječenja, oboljeli od hripavca se većinom potpuno oporave te postaju imuni na bolest.
Ako se i pojavi ponovna infekcija, piše Goldstein, kasnije epizode su u principu «vrlo blage».
Tetanus je moguće spriječiti na više načina bez da se ikada primjeni cjepivo.

Primjerice, jednostavno temeljito pranje i čišćenje posjekotina i rana može spriječiti oboljenje.
Za čišćenje posjekotina može se koristiti propolis ili aloe vera gel.

Zapravo, već same šanse za oboljenjem od tetanusa vrlo su male –  samo 233 slučajeva tetanusa prijavljeno je Centru za kontrolu bolesti u razdoblju između 2001 i 2008 godine.
Difterija je također nisko rizična bolest te nije evidentirana često u SAD-u od pojave u 1970.

I difterija se može uspješno liječiti uz pomoć prirodnih lijekova poput ulja divljeg origana, ljekovitih gljiva i ekstrakta sjemenki grejpa.
 
 Izvor: Natural News

www.alternativa-za-vas