Ramazanski recepti: rižoto sa patlidžanom i piletinom na drugačiji način
Ramazanski recepti: rižoto sa patlidžanom i piletinom na drugačiji način

Ramazanski recepti: rižoto sa patlidžanom i piletinom na drugačiji način

Sastojci:

 500 g pilećeg filea

1 žlica Vegete za piletinu (15 g)

250 g patlidžana

sol

3 žlice maslinova ulja

100 g luka

1 češanj češnjaka

320 g Arborio riže

sol

crni papar

30 ml slatkog vrhnja

svježi vlasac

Priprema:

 

1. Pileći file prerežite da dobijete odreske, pospite Vegetom            za piletinu i istrljajte te ostavite stajati 30 minuta.

 

2. Patlidžan ogulite, narežite na kockice i stavite u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte 20 minuta, ocijedite i usitnite u pire.

 

3. Na zagrijanom ulju u široj tavi popecite pileće odreske do zlatne boje i izvadite sa strane.

 

4. U tavu na masnoću stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak i opranu rižu te kratko popecite uz miješanje.

 

5. Ulijte tople vode da prekrije sadržaj, dodajte sol, papar i pirjajte na laganoj vatri uz miješanje i po potrebi podlijevajte vodom po potrebi.

 

6. Potkraj umiješajte pire od patlidžana i slatko vrhnje. Piletinu narežite na trakice.

 

Posluživanje

 

Poslužite topli rižoto, preko njega piletinu i sve pospite narezanim vlascem.

 

Izvor: https://hayat.ba/ramazanski-recepti-rizoto-sa-patlidzanom-i-piletinom-na-drugaciji-nacin/167906/