Sastojci:
500 g pilećeg filea
1 žlica Vegete za piletinu (15 g)
250 g patlidžana
sol
3 žlice maslinova ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
320 g Arborio riže
sol
crni papar
30 ml slatkog vrhnja
svježi vlasac
Priprema:
1. Pileći file prerežite da dobijete odreske, pospite Vegetom za piletinu i istrljajte te ostavite stajati 30 minuta.
2. Patlidžan ogulite, narežite na kockice i stavite u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte 20 minuta, ocijedite i usitnite u pire.
3. Na zagrijanom ulju u široj tavi popecite pileće odreske do zlatne boje i izvadite sa strane.
4. U tavu na masnoću stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak i opranu rižu te kratko popecite uz miješanje.
5. Ulijte tople vode da prekrije sadržaj, dodajte sol, papar i pirjajte na laganoj vatri uz miješanje i po potrebi podlijevajte vodom po potrebi.
6. Potkraj umiješajte pire od patlidžana i slatko vrhnje. Piletinu narežite na trakice.
Posluživanje
Poslužite topli rižoto, preko njega piletinu i sve pospite narezanim vlascem.
Izvor: https://hayat.ba/ramazanski-recepti-rizoto-sa-patlidzanom-i-piletinom-na-drugaciji-nacin/167906/