Kreativna antistres terapija
Kreativna antistres terapija

Kreativna antistres terapija

Autor: mr. Narcisa Turković


Pomoću inspirativnih crteža vrlo jednostavnom tehnikom bojenja, bilo flomasterima ili bojicama, bojanke za odrasle pomoći će vam da se rasteretite briga i savladate nesanicu. Umirujući utjecaj bojenja pomoći će vam da zaboravite probleme i potpuno se opustite, riješite se napetosti i utonete u miran san. Pored toga, pružit će vam višesatnu i svakodnevnu zabavu u udobnosti vašega doma.

Svako će naći nešto za sebe – od cvjetova i listova do apstraktnih šara za bojenje i uživanje. Osim što će vas opustiti, ove bojanke probudit će i kreativnost u vama, a vi ćete stvoriti umjetnička djela koja zaista možete nazvati svojim. U tu svrhu smo na našoj bojanci uradili perforacije, tako da svaki obojeni list možete odvojiti, uokviriti i vašim umjetničkim djelima možete ukrašavati zidove svoga doma.

Evo šta kažu najpoznatiji svjetski časopisi o planetarnom fenomenu bojenja koji je učinio da u vrlo kratkom vremenu bojanke postanu apsolutno najprodavanija knjiga na policama knjižara.

„Ima nečeg pomalo romantičnog u povratku osnovnim alatima – papiru i bojicama – kao načinu da se resetujete.“ New York Magazine

„Malo je takvih oblika umjetnosti koji su meditativni kao što su bojanke… Razmotrite razmjenu joga prostirke za set bojica i uđite u predivne bašte vaše mašte.“ The Huffington Post

Iskusite fantastično bjekstvo od svakodnevnih problema, koje podsjeća na djetinjstvo. A onda rezultate svoga rada objavite na društvenim mrežama kako bi ih cijeli svijet mogao vidjeti. Svoje radove možete poslati i na facebook stranicu Bojanka za odrasle – Kreativna Antistres Terapija, koja će ih sa zadovoljstvom objaviti.

O popularnosti bojanki u cijelom svijetu najbolje govori podatak da se na vrhu Amazonove top ljestvice najprodavanijih knjiga u Americi trenutno nalazi bojanka za odrasle.

No nisu samo Amerikanci ludi za bojankama za odrasle. Na Amazonovoj top ljestvici najprodavanijih knjiga u Britaniji četvrto mjesto zauzima bojanka Art terapija Richarda Merritta, bojanka Kraljevstvo životinja Millie Marotta na sedmom je mjestu, a na devetom bojanka koja traži i nešto razmišljanja. Naslovi Johanne Basford su na drugom i osmom mjestu, što znači da polovicu Amazonove top ljestvice 10 najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji čine bojanke za odrasle.