Potrebni sastojci:
Kora
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mljevenih oraha
2 kašike brašna
0.2 praška za pecivo
Fil
200 g mljevenih oraha
200 ml mlijeka
200 g mljevenog keksa
200 ml soka od naranče
4 žumanceta
2 kašike šećera
250 g šećera u prahu
250 g margarina
4 reda čokolade
Priprema:
Sve sastojke za koru sjediniti i izliti u kalup. Peći 10 minuta na 200 °C. Ispeći dvije kore posebno, pa ih zaliti mlijekom ili kafom.
Pri pripremi fila, najprije preliti orahe vrelim mlijekom, a keks sokom od naranče. Žumanca na pari umutiti sa šećerom, a šećer u prahu sa margarinom. Sve navedeno sjediniti, zatim podijeliti na dva jednaka dijela pa u jedan umiješati otopljenu čokoladu.
Koru premazati žutim filom, preko žutog staviti tamni fil, pa drugu koru. Gornju koru premazati ostatkom žutog fila i po želji ukrasiti šlag kremom i naribanom čokoladom.