U dva tjedna jabučnim octom izliječite artritis
U dva tjedna jabučnim octom izliječite artritis

U dva tjedna jabučnim octom izliječite artritis


Linda Faulkner je 50-godišnja Britanka kojoj je 2006. godine dijagnosticiran artritis. Bol je prvo počela osjećati u zapešćima, a ubrzo se preselila na područje leđa i vrata te je njezino stanje iz dana u dan postajalo sve lošije. Kako bi ublažila tegobe bolnih zglobova, isprobala je bezbroj tretmana. Probala je sve, od dodataka za jačanje zglobova, poput kondroitina, glukozamina i kolagena, pa sve do opasnih steroida i lijekova protiv bolova. Nijedan tretman niti lijek nisu joj pomogli dugoročno. Nakon kratkotrajnog olakšanja bolovi u zglobovima bi se stalno vraćali. A onda je jednog dana saznala za priču o Sarah Gall, koja je izliječila artritis koristeći napitak od jabučnog octa i meda. Odlučila je i sama to probati, pa ju je jabučni ocat konačno spasio od bolova.

Jabučni ocat za zdravlje zglobova

Već se stoljećima zna da ocat ima brojne pozitivne učinke na cjelokupno ljudsko zdravlje. Između ostaloga jabučni ocat se pokazao kao odlično sredstvo koje čuva zdravlje zglobova i kostiju. Napitak od jabučnog octa i meda izvrsna je kombinacija koja liječi artritis. Obje namirnice povećavaju lužnatost organizma, štite zglobove i kosti od propadanja te sprečavaju upale.

Mješavina za liječenje artritisa

Sastojci:

1 jušna žlica jabučnog octa

1 jušna žlica sirovog meda

1 šalica vruće vode

Priprema:

U šalicu vruće vode umiješajte 1 žlicu jabučnog octa i 1 žlicu sirovog meda. Pijte dvaput dnevno.

Linda je ovu mješavinu pila svaki dan, ujutro i navečer. Već nakon 2 tjedna osjetila je poboljšanje. Bilo je to prvi put od 2006. godine da je mogla živjeti normalno – oslobođena od bolova.

Dobrobiti jabučnog octa:

Smanjuje bolove u zglobovima

Bolovi u zglobovima mogu nastati zbog manjka minerala, stoga kod artritisa pomaže dijeta bazirana na namirnicama koje su bogate tim nutrijentima. Jabučni ocat doista je snažan prirodni lijek za zglobove jer sadrži obilje minerala, poput magnezija, kalcija, kalija i fosfora.

Jača kosti

Budući da sadrži magnezij, koji potiče apsorpciju kalcija u organizmu, jabučni ocat snaži strukturu kostiju. Kalij osobito pomaže protiv kalcifikacije pa se njegovim unosom smanjuje osjećaj zakočenosti zglobova.

Sprečava štetne učinke slobodnih radikala

Antioksidansi i acetatna kiselina blokiraju djelovanje slobodnih radikala. Zahvaljujući tome, redovitom konzumacija jabučnog octa možete spriječiti mnoge degenerativne bolesti.

Pomaže probavi te potiče detoksikaciju organizma

Jabučni ocat potiče rad probave i apsorpciju nutrijenata, što je preduvjet za zdravlje zglobova. Acetatna i malična kiselina, koje čine jabučni ocat, potiču ispiranje toksina, odnosno detoksikaciju organizma. Nagomilani toksini u zglobovima su jedan od uzroka artritisa.

Domaći recepti za ublažavanje artritisa:

Sok za bolne zglobove

U šalicu soka od višanja dodajte 1 čajnu žlicu jabučnog octa pa pijte redovito. Višnje sadrže antocijanine koji su vrlo djelotvorni kod upalnih stanja.

Kokosovo ulje i jabučni ocat za masažu

Napravite mješavinu od 2 jušne žlice jabučnog octa i 1 jušne žlice kokosova ulja pa istrljajte bolne zglobove.

Čaj od metvice i cimeta

U šalicu čaja od metvice dodajte 1 jušnu žlicu jabučnog octa, 1 čajnu žlicu meda i 1 čajnu žlicu cimeta. Pijte jednom dnevno kako biste ublažili simptome artritisa. Ovaj napitak ima i antibakterijsko djelovanje.

Ostale dobrobiti jabučnog octa:

  • uravnotežuje pH vrijednost organizma
  • smanjuje razinu šećera u krvi
  • ublažava prehladu
  • ublažava želučani refluks
  • smanjuje alergije
  • pridonosi ljepoti kose
  • potpomaže zdravom mršavljenju

 

Izvor: alternativa-za-vas.com