U Sarajevu održano edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje”
U Sarajevu održano edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje”

U Sarajevu održano edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje”


U Poliklinici Sunce Agram u Sarajevu večeras je završeno edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje”. Okupilo je više od stotinu trudnica koje su na jednom mjestu imale priliku slušati edukativna i zanimljiva predavanja, te posjetiti  štandove sponzora i partnera projekta. Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera, u saradnji sa Poliklinikom Sunce Agram.

Svaka trudnica je na početku programa dobila vrećice sa poklonima i promotivnim materijalom sponzora i partnera, te časopis Roditelj, čiji je izdavač kompanija Sfera d.o.o. Mostar.

Direktor Poliklinike Sunce Agram, prim. dr. Taib Delić, prvi se obratio trudnicama, te im poželio dobrodošlicu, nakon čega je uslijedila prezentacija o temi ”Ishrana u trudnoći”. Teme o kojima se govorilo u nastavku programa su bile: ”Ultrazvučni pregledi po trimestrima”, ”Važnost oralne higijene u trudnoći”, ”Važnost oralne higijene u trudnoći”, ”Dojenje”, ”Antimetil u trudnoći”, te ”Prednost korištenja pelena u formi gaćica”.

Sponzori druženja su: Pampers, Nifty, Biassco sa proizvodom Curaprox, Euromand sa proizvodom Aptamil, A-Twin sa proizvodom Child Life, Ewopharma sa proizvodom Biogaia, Berlin-Chemie sa proizvodom Anaftin Baby, Espumisan L i Lioton 1000,  te Tosama.

Partneri: Medimpex sa proizvodima Mollers, Džajić commerce sa proizvodom Hamanek, Nectar sa brendom Frutek, Pharma S, te Nobel.

Kompanija Sfera izdaje jedini stručni časopis za uspješan odgoj djece u BiH, Roditelj, koji je namjenjen majkama i njegov cilj je da educira, savjetuje i informiše. Shodno uspješnoj saradnji sa stručnjacima i majkama nastala je ideja za realizacijom ovog projekta. Poliklinika Sunce Agram je najveća i najsavremenija privatna zdravstvena ustanova i dijagnostički centar u regiji.

Prvo druženje održano je u Mostaru, dok je naredno zakazano za Banja Luku. Projekat će se održavati svaki mjesec, kvartalno po gradovima.